Експертиза проєктів НПА в травні 2022 року

Науковим комітетом в травні місяці було проведено експертизу 4 проєктів нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України та центральних органів виконавчої влади на предмет відповідності інтересам та засадам державної політики у сфері наукової та науково-технічної діяльності, з них:

1 – погоджено:

  • проєкт постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення зміни в додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 3 березня 2020 р. № 191”.

2 – погоджено, за умови врахування зауважень:

  • проєкт наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів “Про затвердження формування тематики прикладних наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету»;
  • проєкт наказу Міністерства освіти і науки України «Про затвердження змін до Регламенту роботи Національного репозитарію академічних текстів».

1 – не погоджено, з наданням рекомендацій

  • проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Положення про Державний реєстр наукових установ, яким надається підтримка держави».

 

Крім того, Постановою Кабінету Міністрів України від 3 травня 2022 р. № 536 внесені зміни до Порядку конкурсного відбору та фінансування Національним фондом досліджень проєтів з виконання наукових досліджень і розробок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2019 р. № 1170,  підготовлені Науковим комітетом спільно з Національним фондом досліджень за участі МОН. 

Науковим комітетом опрацьовано та затверджено рішенням (протокол № 1 від 27 травня 2022 року)  Положення про конкурс щодо обрання членів Наукової ради Національного фонду досліджень України.