Відбудова України: Принципи та політика

Відомий європейський think tank “Center for Economic Policy Research”  7 грудня 2022 р. опублікував книгу “Відбудова України: Принципи та політика” (під ред. Юрія Городніченка, Ілони Сологуб, Беатріс Ведер ді Мауро).

Ця книга пропонує комплексний аналіз того, якою має стати Україна після війни та які інструменти політики можуть використати для досягнення цих цілей. У ній представлені точки зору провідних науковців і практиків. Хоча кожен розділ книги охоплює певний сектор, існує природне перекриття матеріалу розділів, тому що відбудова України має передбачати всебічну трансформацію країни. Лейтмотив цієї книжки зрозумілий: відбудова — це не відбудова України до довоєнного стану, а глибока модернізація країни на шляху до  вступу до Європейського Союзу. Усі найважливіші елементи економіки та суспільства повинні будуть пройти реформи, щоб допомогти Україні уникнути пострадянської спадщини та стати повноцінною демократією з сучасною економікою, сильними інституціями та потужним оборонним сектором. Провідна роль самої України в цьому процесі реконструкції буде запорукою її успіху.

Серед розділів книги, зокрема, “Трансформація українських наукових досліджень та розробок у рушійну силу відновлення України” авторства Юлії Безвершенко та Олексія Колежука.

Електронну версію книги (англійською мовою) можна безкоштовно завантажити на веб-сайті CEPR за посиланням:

https://cepr.org/publications/books-and-reports/rebuilding-ukraine-principles-and-policies

Український переклад книги наразі в процесі підготовки до видання.