Про погодження структури дирекції НФДУ та внесення змін до персонального складу наукової ради Фонду

На засіданні Наукового комітету Національної ради з питань розвитку науки і технологій, що відбулося 21 червня 2024 року, були обговорені та прийняті важливі рішення щодо оптимізації діяльності Національного фонду досліджень України (Фонд, НФДУ).

Одним із ключових пунктів порядку денного було погодження проєкту структури дирекції НФДУ з 01 серпня 2024 року та внесення змін до штатного розпису на 2024 рік. Зміни передбачають перерозподіл функцій між відділами, зокрема, ліквідацію відділу фінансування грантових проєктів та утворення нового планово-фінансового відділу. Рішення комітету було прийнято одноголосно.

Також було розглянуто питання про склад Наукової ради НФДУ, де було підтримано пропозицію про дострокове припинення повноважень члена наукової ради Фонду Ю. Л. Ягупольськогоза власним бажанням. Це рішення також отримало єдинодушну підтримку учасників засідання.

Для отримання детальнішої інформації про обговорені питання та прийняті рішення, будь ласка, звертайтеся до протоколів засідання НК, що доступні на нашому сайті.